Bani pe net din reclame

Cum Sa Castigi Bani Pe Net Din Reclame?

Ai auzit ca se pot castiga bani din reclame pe net si vrei sa inveti cum poti face acest lucru. In principiu ai nevoie de un website / blog pentru a putea face bani din reclamele pe care le amplasezi pe blog. Am scris un articol si despre motivele pentru care ar trebui sa iti faci un blog. Oricum, esti aici pentru a intelege mai bine cum poti face bani din reclame si exact asta o sa te invat.

Platforme prin care poti face bani din reclame

Incepem acest articol prin a presupune ca ai deja un blog, daca nu, poti citi acesta postare despre crearea unui blog. Urmatorul lucru de care ai nevoie sunt conturi pe platforme care se ocupa cu plasarea reclamelor pe blogul tau.

Bani din reclame: Google Adsense

Prima platforma cu care ar trebui sa incepi este Google Adsense. Este cea mai mare platforma de acest fel si are venituri de miliarde de dolari. Are o baza foarte mare de clienti si in cazul in care faci totul asa cum trebuie, aceasta o sa fie principala ta sursa de venit. In plus, este foarte usor de impementat pe site, tot ceea ce trebuie sa faci este sa plasezi cateva coduri pe paginile pe care doresti sa afisezi reclama.

Cum functioneaza

La fiecare vizitator care ajunge pe blog, Adsense analizeaza interesele vizitatorului si continutul aflat pe pagina ta. In functie de aceste lucruri afiseaza diferite reclame. In majoritatea timpului se tine cont de interesele vizitatorului si se incearca sa i se ofere reclame cat mai relevante.

Plata pentru un click este variabila. Adica nu o sa stii niciodata cat valoreaza urmatorul click pe care il primesti. Exista multi factori care pot influenta valorea unui click. Totusi, plata medie in Romania este de undeva la 0,10 eurocenti per click.

Cateva exemple relevante:

  • Domeniul in care activezi
  • Competitia celor care fac reclama in domeniul tau
  • Tipul de reclama afisata si modul in care vizitatorii interactioneaza cu ea
  • Competitia pentru locurile de reclame plasate pe blogul tau
  • Tara de unde vin vizitatorii

Google Adsense iti permite sa ai 3 unitati de reclame pe o pagina. Acest lucru este pentru a nu strica experienta vizitatorilor. Oricum ce este mult nu inseamna ca este bun. Ca sa ai succes cu acest tip de reclame trebuie sa le plasezi in locuri unde pot atrage atentia vizitatorilor.

Important: atunci cand folosesti Adsense trebuie sa urmaresti cu strictete politica lor. Nu accepta ca reclamele lor sa fie afisate pe pagini cu continut indoielnic. Mai multe despre politica Adsense poti citi aici.

Bani din reclame tip native

Reclamele tip native sunt foarte asemanatoare cu continutul aflat pe blog. Aceste reclame tin cont de cotninutul de pe site sau istoricul cautarilor facute de vizitator. In mare parte aceste reclame se bazeaza pe titluri bine facute ca sa atraga atentia vizitatorului. Datorita faptului ca reclamele sunt integrate foarte bine cu continutul blogului, aceste reclame au un CTR mult mai mare decat reclamele standard. Chiar daca cotul per click este mai mic, compenseaza printr-un CTR mare.

Dar ce este CTR si ce inseamna: (click-thru-rate) este rata de clickuri primita de o reclama, adica procentul de persoane care interactioneaza cu reclama. Daca din 100 de persoane care iti viziteaza blogul, 5 dau click pe reclame, inseamna ca ai un CTR de 5%.

Veniturile din acest tip de reclame este mai mic decat cel obtinut din Adsense, dar este un venit suplimentar. De cele mai multe ori cele doua tipuri de reclame functioneaza foarte bine impreuna si nu concureaza. Doua companii importante care ofera astfel de reclame sunt Adnow si Taboola.

Bani din reclame: articole sponsorizate (advertoriale)

Firmele au nevoie de vizitatori pentru a putea face mai multe vanzari. Pe langa reclamele PPC pe care le ruleaza prin diverse campanii, aleg sa foloseasca si advertoriale. Un advertorial este un articol sponsorizat care are ca singur scop promovarea unui serviciu sau produs.

Advertorialul este o reclama dar nu este platita in functie de numarul de vizite. Cel care te plateste pentru a avea un advertorial la tine pe blog isi asuma faptul ca exista posibilitatea ca articolul sa nu prinda foarte bine la publicul tau.

Concluzie despre bani din reclame pe net

Castigurile variaza in functie de numarul de vizitatori pe care il primeste blogul tau. Un lucru foarte important este sa nu te bazezi niciodata pe o singura platforma. In aceasta industrie regulile se schimba foarte des si nu stii cand poti ramane fara venituri din partea unei platforme. Un lucru inteligent este sa castigi bani din mai multe surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here